top of page

Bitcoin halving (20 april) - to sell or not to sell?


In een universum waar Bitcoin ETF's van mythe naar realiteit zijn veranderd, met dank aan de toverstaf van de SEC in januari, hebben we Bitcoin niet alleen zien lopen, maar moonwalken voorbij $ 70.000. Terwijl Larry Fink van Blackrock de voorbode speelde en de snelle opkomst van IBIT aankondigde als de snelst groeiende ETF die ooit de aarde sierde, gonsde de cryptokosmos van opwinding. De CME-futures voor Bitcoin, die niet buitengesloten wilden worden, overtroffen elke kanshebber en claimden de troon als de grootste BTC-derivatenlocatie. En de futures-basis? Het schoot omhoog naar een duizelingwekkende 25% op jaarbasis, waardoor de risicovrije tarieven in de VS eruitzien als kleingeld.


Aftellen naar de BTC-halvering: markeer uw agenda's voor 20 april

Nu, met de ogen op de horizon gericht, doemt de Bitcoin-halvering op, die rond 20 april een slag zal dalen – omdat de kosmos natuurlijk gevoel voor humor heeft. Deze kosmische gebeurtenis zal de Bitcoin-premie verlagen van 6,25 naar een slanke 3,125 munten per blok. Als de geschiedenis zijn dans durft te herhalen, kunnen we BTC tegen het einde van het jaar pirouetten zien draaien naar een coole $ 91.500, gebaseerd op de afgelopen halveringsjaren met een prestatie van 200% van januari tot december.


Afgeleide deets: een kijkje in de kristallen bollen van BTC en ETH

Maar terwijl de derivatenwereld in zijn kristallen bol staart, mist de halvering, hoe groots het ook mag lijken, het verrassingselement. Met de zekerheid van 20 april in steen gebeiteld, kijken handelaren naar een mogelijke wals na de halvering naar altcoins, met name Ethereum. Een kijkje in de vervaldatums van de opties in april versus juni onthult een intrigerend verhaal: BTC-opties op korte termijn stijgen, terwijl Ethereum de dupe lijkt te worden van een minder optimistische toekomst, overschaduwd door het dreigende "effecten"-spook van de SEC.


CME's BTC vs. ETH: een verhaal van twee markten

Als we dieper in de derivatendimensie duiken, is de BTC open interest van de CME geëxplodeerd, waardoor andere beurzen in het kosmische stof zijn achtergelaten sinds de ETF-euforie van oktober. Daarentegen blijft de aanwezigheid van Ethereum in het CME-universum een fluistering, wat erop wijst dat de Amerikaanse markt Ethereum niet volledig heeft omarmd... nog. Deze divergentie duidt op een onaangeboorde grens voor Ethereum, vooral als een spot-ETF meer wordt dan alleen sterrenstof.


De Ethereum-propositie: voorbij de halveringshype

Waarom zouden we onze telescopen richten op Ethereum, vraag je je af? Terwijl Bitcoin zich opmaakt voor zijn halvering van de hemel, waardoor de kosmische muntcirculatie wordt verminderd, heeft Ethereum zijn aanbod al op een krimpend traject gezet, dankzij de EIP-1559-verbrandingen. En met de recente Dencun-upgrade breidt het universum van Ethereum zich uit en koestert het L2's, L3's en native app-chains die rijp zijn voor groei en innovatie.


Final Frontier: verkopen of roteren?

Terwijl we door deze interstellaire reis navigeren, roept het de vraag op: verkopen we na de halvering gewoon "het nieuws" of "roteren we stoutmoedig in de alts"? In dit kosmische spel presenteert Ethereum een intrigerende nevel van potentieel, misschien klaar voor zijn moment in de schijnwerpers. Nu het doek van de BTC-halvering valt, is het toneel misschien wel klaar voor Ethereum om te schitteren.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page